Aloo Gobi

Aloo Gobi – indické jedlo plné voňavého korenia. Tento chutný recept môžete pripraviť ako prílohu, ale môžete ho podávať aj samotné. Výborne chutí s plackami Naa,

Ingrediencie

200 g karfiolu
150 g zemiakov
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1,5 cm čerstvého zázvoru
Koreniny – riaďte sa svojou chuťou:
1/4 ČL kurkumy
1/2 ČL mletý koriander
1/2 ČL vločky čili papričky
1/2 ČL garam masala
1/4 ČL kardamon
1/4 ČL drvenej rasce
soľ podľa chuti

200ml vody nadusenie
olej alebo ghee maslo
zelená vňať podľa vášho výberu (koriander, zeler, petržlen…)

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme do zlatista na leji alebo ghee masle. Pridáme roztlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. dobre premiešame a keď začne zázvor s cesnakom rozvoniavať, pridávme karfiol, rozobratý na ružičky a zemiaky nakrájané na menšie kúsky.

Všetko zalejeme vodou, pridáme soľ a pomaly varíme. Vodu prilievame postupne, podľa toho ako sa odparuje, podobne ako pri talianskom rizote. Výsledné jedlo má byť bez šťavy, preto je dobré strážiť tekutinu a prilievať po toškách.

Keď je zelenina mäkká a tekutiny sa odparili, pridáme koreniny. Môžeme ich všetky najskôr zmiešať v mištičke, aby sme ich vysypali na zeleninu rovnomerne. Zelenina má byť koreninami obalená. Potom ešte chvíľu zeleninu pražíme, aby sa koreniny prehriali a uvoľnili sa z nich všetky chute a vône.

Podávame ako prílohu, alebo aj ako samotné hlavné jedlo.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom