Arašidové lievance

𝙏𝙄𝙋: Podávajte ich si arašidovým krémom – zmiešajte 2 PL arašidového masla so 4 PL bieleho jogurtu a pridajte ešte 1 PL medu.

Ingrediencie

180 g jemného tvarohu
100 g ovsených vločiek
100 ml mandľového mlieka
100 g arašidového masla

Postup prípravy

Vločky môžeme rozmixovať, aby boli lievance jemnejšie. Ale skúste ich aj v nerozmixovanej verzii, aj také sú chutné. Zalejeme ich vlažným mliekom a necháme odležať, aby napučali.

Maslo a tvaroh rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme k zmesi vajcia a mlieko s vločkami. Rozpálime panvicu na lievance a potrieme ju olejom. Potom na ňu dávkujeme lievacovú zmes lyžicou. Nerobíme ich veľké, menšie sa ľahšie otáčajú. Podávame s ovocím, s džemom, s pudingom, ako kto má rád.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz