Arašidové lodičky

Ingrediencie

Lodičky:
150 g hladkej múky
50 g mletých orechov (arašidov)
70 g práškového cukru
100 g masla
1 žĺtok
1 ČL kakaa

Plnka:
250 g jemného tvaru
150 g bielej čokolády

čučoriedky na ozdobu

Postup prípravy

Všetky ingrediencie na lodičky navážime a spracujeme na kompaktné cesto. Potom cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme 20 minút odležať v chladničke.

Vyberiem cesto z chladničky a odštipkávame kúsky cesta, vtlačíme ich do formičiek na oriešky. potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C, pečieme 10 - 15 minút. Dáme pozor, aby sa nám lodičky nepripálili, orechové cesto je veľmi krehké. Po upečení hneď vyklopíme a necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme krém. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a vmiešame ju do tvarohu. Necháme ho jemne stuhnúť v chladničke, cca 15 minút. Potom naplníme zdobiace vrecko tvarohovou náplňou a naplníme lodičky. Necháme ho celkom stuhnúť v chladničke aspoň hodinu. Na záver dozdobíme lodičky čučoriedkami.

Podávame odstáte, ideálne deň po naplnení.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom