Avokádové truffles

Truffles znie tak krásne francúzsky, ale jeho príprava vôbec nie je zložitá. Tento dezert si poľahky pripravíte a prekvapíte ním svoju rodinu a priateľov.

Ingrediencie

200 g horkej čokolády aspoň 52 %
1 stredne veľké avokádo
1 ČL vanilkového extraktu
na špičku noža mleté chilli
holandské kakao na obalenie

Postup prípravy

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Avokádo zatiaľ vydlabeme a tyčovým mixérom rozmixujeme na hladko. 4okoládu necháme trocha schladiť a keď vidíme, že začína hustnúť zmiešame ju s avokádom, vanilkovým extraktom a s chilli. Dobre premiešame a dáme stuhnúť do chladničky.

Po asi 30 minútach vyberieme zmes z chladničky a začneme tvarovať guľky alebo polovičné guľky. Na záver ich obalíme v kakau. Ak chceme aby mali svetlejší nadýchanejší vzhľad. Tak ich najskôr obalíme tak, aby sa kakao vsiaklo do zmesi. Druhú vrstvu spravíme celkom jemne a snažíme sa nedotknúť kakaa, aby vyzeralo ako poprašok.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom