Baklažánové nugetky

Baklažán trocha inak, v dvojobale a bez lepku.

Ingrediencie

1 stredne veľký baklažán
2 vajcia
1 hrnček nadrobno nasekaných orechov
1/2 hrnčeka kukuričnej strúhanky
1/2 hrnčeka peccorino/parmazan
soľ, mleté čli, mleté čierne korenie

Jogurtový dip:
1 jogurt
1/2 kelimku strúhanéo syra
1/2 ČL sušený cesnak
soľ, mleté korenie

Postup prípravy

Baklažán umyjeme a osušíme. Kto chce, môže ošúpať, lepšie potom drží vajko s orechami, ale nie je to nutné. Nakrájame na kolieska o hrúbke 1 cm. Podľa veľkosti koliesok rozrežeme ich na polovicu alebo na tretiny. Osolíme a necháme pár minút odstáť.

Orechy nasekáme na drobno, alebo pomelieme. Zmiešme so strúhankou a nastrúhaným syrom. Dochutíme soľou, mletým korením a sušeným cesnakom. Vajíčka v miske rozhabarkujeme a pridáme soľ a mleté čili.

Baklažán asi po 10 minútah osušíme papierovou utierkou a začneme obalovať. Najskôr vo vajíčku a potom v orechovej zmesi. Ukladáme na pech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 25 minút, kým orechy nie sú zlatisté. Baklažán má byť polomäkký. Podávame samotné alebo s jogurtovým dipom. Ten si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Namiesto sušeného cesnaku môžeme použiť roztlačený strúčik cesnaku. Dip bude mať výraznejšiu chuť.

Podobné recepty

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami

Karfiolová omeleta v plechu

Muffiny Krvavé oči