Batátové buchtičky

Máte radi vianočku? Vyskúšajte naše batátové buchtičky a zistíte, že sú rovnako lahodné ako vianočka.

Ingrediencie

3 batáty
1 hrnček mlieka
1 ČL cukor
4 hrnčeky múky
7 g droždie sušené
soľ, škorica, muškátový orieš

Postup prípravy

Batáty upečieme v rúre. Necháme ich vychladnúť a rozmačkáme ich. Zmiešame ich s mliekom a cukrom, aby vznikla kašička. Postupne vmiešame múku so šskoricou, muškátovým orieškom a kvasnicami. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť na teplom mieste približne 30 - 60 minút.

Po vykysnutí rozdelíme na 10 časti a vyformujeme malé bochníčky. Necháme ešte podkysnúť pod utierkou, kým sa ich objem nezdvojnásobí. Pred pečenim potrieme mliekom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C asi 20 min, kým nie sú zlaté.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom