Batátové fašírky v cesnakovej kruste

Ingrediencie

1 batát
1 hrnček cíceru
3 vajíčka
hrsť petržlenovej vňate
hrsť nasekanej pažítky
1/2 hrnčeka nastrúhanej goudy
strúhanka
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
kokosový tuk na opečenie

Postup prípravy

Cícer rozpučíme a zmiešame s batátom nahrubo nastrúhaným. Pridáme nasekanú vňať a pažitku , strúhaný syr a zmiešame všetko dokopy. Pridáme vajcia a prisypeme toľko strúhanky, aby sme zmes zahustili. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Strúčik cesnaku rozmixujeme so strúhankou, približne s 1 hrnčekom. Môžeme pridať aj petržlenovú vňať. Vlhkými rukami vytvarujeme fašírky a tie obalíme v cesnakovej strúhanke.

Rozohrejeme kokosový olej a opečieme v ňom fašírky z každej strany. Podávame so zeleninovým šalátom a jogurtovým dresingom.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz