Batátovo-zelerové pusinky

Nevedeli sme akú prílohu uvariť, a tak vznikol tento zázrak

Ingrediencie

2 veľké batáty
zeler o veľkosti 1 batátu
2 strúčiky cesnaku
20 g syr pecorino
soľ
zmes indického korenia (koriander, kurkuma, kardamon, škorica, zázvor)
mleté korenie
olej

Postup prípravy

Zeleninu očistíme, nakrájame na približne rovnaké kúsky, zalejeme vodou a prisypeme korenie a soľ podľa chuti.

Varíme, kým zelenina nezmäkne. Scedíme ju a pridáme olej. Potom ju rozmixujeme a pridáme strúhaný syr. Necháme trocha vychladnúť.

Ak ju chceme zjemniť, môžeme pridať ešte za 2 lyžice kyslej smotany.

Vytvarujeme kroketky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a zapneme teplovzdušný ohrev.

Keď sa na kroketkách spraví zlatistá chrumkavá kôrka, sú hotové, môžeme ich vybrať a podávať ako prílohu k mäsu, k rybe ale aj k zeleninovým hustým polievkam ako vložku do polievky.

Podobné recepty

Rýchle slimáčiky s feta syrom

Domáce nanuky

Gaštanové palacinky s višňami

Pečené zemiaky