Bezlepkové bryndzové tyčinky

Ingrediencie

300 g múky Liana universal
1 balíček sušeného droždia
3 dl vlažnej vody
100 g kyslej smotany
štipka cukru
1 ČL soli
50 g bryndze
50 g slaninky

Postup prípravy

Droždie vysypeme do vlažnej vody, posypeme cukrom a nechám nakysnúť. Keď sa spraví pekná čapička, zmiešame ho s múkou, do ktorej sme premiešali soľ. Pridáme kyslú smotanu. Cesto by malo byť jemné a lepkavé, nie veľmi tuhé. Prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 - 45 minút.

Vykysnuté cesto prepracujeme na doske. Ak je príliš lepivé, pridáme múku. Potrieme ho polovicou bryndze a preložíme. Jemne prevaľkáme a na vrch dáme kúsky slaninky, ktoré sme jemne vytopili na panvičke. Znova preložíme a jemne vyvaľkáme. Potrieme bryndzou a zas preložíme a vyvaľkáme. Teraz narežeme na malé tyčinky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút.

Podobné recepty

Orechovka podľa Adushe

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom