Bezlepkové mrkváčiky

Ingrediencie

250 g múka Liana Univerzal
250 g mrkva
150 g masla
džem

Postup prípravy

Mrkvu nastrúhame na jemno a hneď ju zmiešame s maslom izbovej teploty a múkou. Môžeme miesiť v kuchynskom robote s metličkami na hnietenie cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.

Na pomúčenej doske z cesta vyvaľkáme štvorec o hrúbke približne 3 mm. Rozkrájame ho na malé štvorce 5 x 5 cm. Do stredu dáme za lyžičku džemu. Potom vezme rohy a stlačíme ich dokopy, aby vznikla taštička. Do stredu môžeme dať čerešničku, alebo sušené ovocie. Môžeme použiť aj džem, ktorý sa rozteká, ak ho nedáme veľa, nevytečie z taštičky.

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút. Je dobré kontrolovať, aby sme ich nepiekli príliš dlho, zostanú potom vysušené.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom