Bonbóny s karamelom nekaramelom

Falošné bonbóny toffifee neobsahujú karamel, aj keď tak chutia.
Nekaramel má prudko návykovú chuť, preto odporúčam jesť bonbóny pomaly.

Ingrediencie

Čokoládové mištičky:
200 g horká čokoláda
3 PL kokosového oleja

Nekaramel:
1 stredne veľký batát
250 g bielej čokolády
4 PL kokosový olej

Srdce bonbónu:
lieskový orech

Postup prípravy

Najskôr upečieme batát. Umyjeme ho, popicháme ihlicou a pečieme 40 - 60 minút vo vyhriatej rúry na 230 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti batátu. Po upečení ho necháme vychladnúť, vydlabeme ho zo šupky a mixérom rozmixujeme.

Bielu čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom spolu s kokosovým olejom. Potom ho primiešame k rozmixovanému batátu a necháme v chladničke vychladiť.

Horkú čokoládu tiež roztopíme s kokosovým olejom nad vodným kúpeľom. Pripravíme si formičky, do ktorých pripravíme bonbóny. Môžu byť silikónové, ale môžeme použiť aj formu z kupovanej bonboniéry. Odporúčam, nechať ju vychladiť v mrazničke aspoň 20 minút. Potom ju vylejeme čokoládou tak, aby postupne čokoláda tuhla a vytvárala mištičky. Môžeme to robiť postupne a nechať jednotlivé vrstvy stuhnúť v mrazničke. Následne natlačíme do mištičiek batátovú zmes a do stredu umiestnime lieskový orech.

Takto pripravené bonbóny, dáme na hodinku do mrazničky a potom môžeme podávať. Bonbóny chutia zmrznuté, ale aj len vychladené v chladničke.

Podobné recepty

Čokoláda s granátovým jablkom

Vianočný veniec

Red berries crinkles

Hruškovo tekvicový koláč