Bravčové ragú v tlakovom hrnci

Ingrediencie

300 g bravčového stehna

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

1 veľká mrkva

2 stonky zeleru

1 plechovka lúpaných paradajok

majorán, worchestrova omáčka, soľ, údená mletá paprika, mleté čierne korenie, kokosový cukor

Postup prípravy

Cibuľu, mrkvu a zelerové stonky nakrájame na drobno a dáme na rozpálenú panvicu s olejom. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Stehno nakrájame na menšie kúsky a keď je zelenina opražená do sklovita, prudko ho opečieme z oboch strán. Potom zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme jednu plechovku vody. Dochutíme korením, majoránom a soľou. Ak máme radšej sladšiu chuť, môžeme pridať cukor.

Tlakový hrniec zatvoríme a keď začne syšať para, stíšime plameň a varíme 60 minút. Po uplynutí doby, odstavíme tlakový hrniec z ohňa a necháme nech para vysyčí. Až potom ho môžeme otvoriť. Ochutnáme a dochutíme ak je potrebné. Môžeme podávať s chlebom, s chlebovými plackami alebo s tagliatellami.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom