Brokolica a karfiol v pivnom cestíčku

Tip: Karfiol podávame poliaty sviežim dipom. Môže byť jogurtovo-bylnkový, cesnakový, tatarskou omáčkou, ale aj s BBQ omáčkou je chutný. 😉

Ingrediencie

1 ks karfiol
1 ks brokolica
100 ml pivo
100 g strúhaný syr
1 strúčik cesnak
1 ČL horčica
2 ks vajce
2 ČL korenie na americké zemiaky môžete nahradiť iným obľúbeným korením
100 g polohrubá múka
1 PL maslo
soľ, mleté čierne korenie olej na vysmážanie

Postup prípravy

Očistený a nakrájaný karfiol a brokolicu uvaríme v osolenej vode. Varíme do polomäkka (al dente), potom ho necháme dobre odkvapkať.

Kým sa zelenina varí pripravíme si cestíčko: V miske zmiešame múku, na jemno nastrúhaný syr, korenie na americké zemiaky, prelisovaný cesnak, soľ, primiešame žĺtky, roztopené maslo, pivo a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov.

Ružičky zeleniny postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Zeleninu vyberieme a rozložíme na papierovú utierku.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom