Brokolicové pampúšiky

Kysnuté cesto som kúpila už urobené ako chladené v Lidli, takže tento recept je v tomto prevedení rýchlovka.

Ingrediencie

1 kysnuté cesto chladené z Lidla
1 menšia brokolica (cca 250 g)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
2 PL ricotty
1 vajce
1/2 hrnčeka údeného strúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Brokolicu nakrájame aj so stonkou na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode do mäkka. Kým sa brokolica varí podusíme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a pridáme k nej roztlačený cesnak. Primiešame scedenú brokolicu a mrazený hrášok a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme trochu schladnúť. Premiešame ricottu s vajíčkom a nastrúhaným syrom. Osolíme a okoreníme a zmiešame s brokolicovou zmesou.

Kúpené kysnuté cesto narežeme na 12 približne rovnakých štvorcov. Do stredu dáme brokolicovú zmes, asi 1 lyžicu a okraje cesta spojíme. Potom ich stáčame, aby sme zamedzili vytečeniu plnky. Takto pripravené pampúšiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C. Ideálne je piecť v teplovzdušnej rúre, pampúšiky sú hotové za 10 minút. Ak nemáte teplovzdušnú rúru, tak v normálnej pečiete približne 15 - 20 minút, kým nie sú pampúšiky zlatisté.

Podávame samotné, s jogurtovým dipom, alebo chutia skvele aj ku kyslej zemiakovej polievke.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom