Broskyňové tortičky

Broskyňovo pudingový dezert, ktorý poľahky pripraví aj začiatočník.

Ingrediencie

Korpus:
50 g ovsených bezlepkových vločiek
50 g rozdrvených alebo mletých orechov (lieskových)
1 PL medu alebo čakankového sirupu
2 – 3 PL kokosový olej alebo masla

Plnka:
1 puding vanilkový na varenie
250 ml mlieka
2 PL brezový cukor
3 plátky želatíny
4 broskyne

Postup prípravy

Ovsené vločky môžeme rozmixovať, alebo ich celé zmiešame s rozdrvenými orechami. Zalejeme roztopeným kokosovým olejom a medom. Dobre premiešame. ak sa nám zdá zmes suchá, tak pridáme ešte trocha oleja. Natlačíme do papierových alebo silikónových košíčkov asi na výšku 5 mm a necháme stuhnúť v chladničke.

Z práškového pudingu, mlieka a cukru uvaríme puding podľa návodu. Mal by byť hustejší a necháme ho vychladnúť. 2 Broskyne zbavíme šupky a kôstky a rozmixujeme na kašu. Primiešame do vychladnutého pudingu. Želatínu namočíme a necháme napučať. Jemne prihrejeme a vmiešame do pudingovej zmesi.

Pudingovú zmes navrstvíme na stuhnutý korpus v košíčkoch a dáme chladiť do chladničky. Zvyšné broskyne nakrájame na plátky a tortičky nimi ozdobíme.

TIP: Plátky broskýň, môžme zapichnúť do tortičky, kým ešte úplne nestuhla, len musíme vystihnúť správny čas, pudingová zmes rýchlo tuhne.

Podobné recepty

Torta Pana Cotta

Zdravé perníkové kekse

Pomarančové pečiatkové keksíky

Panettone