Broskyňové tortičky

Broskyňovo pudingový dezert, ktorý poľahky pripraví aj začiatočník.

Ingrediencie

Korpus:
50 g ovsených bezlepkových vločiek
50 g rozdrvených alebo mletých orechov (lieskových)
1 PL medu alebo čakankového sirupu
2 – 3 PL kokosový olej alebo masla

Plnka:
1 puding vanilkový na varenie
250 ml mlieka
2 PL brezový cukor
3 plátky želatíny
4 broskyne

Postup prípravy

Ovsené vločky môžeme rozmixovať, alebo ich celé zmiešame s rozdrvenými orechami. Zalejeme roztopeným kokosovým olejom a medom. Dobre premiešame. ak sa nám zdá zmes suchá, tak pridáme ešte trocha oleja. Natlačíme do papierových alebo silikónových košíčkov asi na výšku 5 mm a necháme stuhnúť v chladničke.

Z práškového pudingu, mlieka a cukru uvaríme puding podľa návodu. Mal by byť hustejší a necháme ho vychladnúť. 2 Broskyne zbavíme šupky a kôstky a rozmixujeme na kašu. Primiešame do vychladnutého pudingu. Želatínu namočíme a necháme napučať. Jemne prihrejeme a vmiešame do pudingovej zmesi.

Pudingovú zmes navrstvíme na stuhnutý korpus v košíčkoch a dáme chladiť do chladničky. Zvyšné broskyne nakrájame na plátky a tortičky nimi ozdobíme.

TIP: Plátky broskýň, môžme zapichnúť do tortičky, kým ešte úplne nestuhla, len musíme vystihnúť správny čas, pudingová zmes rýchlo tuhne.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom