Bryndzový koláč

JEdnoduchý recept s 5-mi ingredianciami. Vhodný na čas strávený s deťmi v kuchyni. ❤

Ingrediencie

1 lítkové cesto
100 g šunky
250 g bryndze
125 g ricotty/kyslej smotany/jogurtu
1 vajce

Postup prípravy

Rúru rozohrejeme na 190 stupňov a dáme do nej piecť lístkové cesto, ktoré sme uložili na menší plech ( cca 20 x 30 cm) vyložený papierom na pečenie. Cesto poprepichujeme vidličkou, dáme na neho papier na pečenie a vysypeme na neho suchú fazuľu, ktorá mu pomôže nenafúknuť sa. Takto ho pečieme 10 minút (aby bolo upečené na polovicu).

Zatiaľ si v miske zmiešame bryndzu s ricottou. Pokojne môžeme použiť namiesto ricotty kyslú smotanu, či jogurt. Dávame ju tam kvôli zjemneniu, aby chuť bryndze nebola príliš prenikavá. Potom primiešame vajíčko. Soliť nie je potrebné, bryndza je sama o seba slaná. Kto chce môže dochutiť mletou paprikou, granulovaným cesnakom alebo mletým čiernym korením. Šunku nakrájame na prúžky, alebo na kocky.

Keď je cesto upečené na polovicu, vyberieme ho z rúry a odstránime papier so strukovinami. Do cesta vylejeme bryndzovú zmes a povhadzujeme do nej nakrájanú šunku.

Vrátime koláč do rúry a pečieme ho, kým sa bryndzová plnka nestuhne a okraje cesta nie sú zlatisté a chrumkavé, približne 20 minút.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom