Burrito

Ingrediencie

300 g mletého mäsa (mix)
400 ml lúpaných paradajok (konzerva)
1 hrnček čiernej alebo hnedej ryže
400 ml fazuľa mix (konzerva)
1 hrnček mrazenej kukurice
1 červená cibuľa
2 veľké avokáda
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, sušený cesnak
strúhaný syr, kyslá smotana
olivový olej, citrónová šťava
6 tortilla

Postup prípravy

Cibuľku nadrobno nakrájame a podusíme na oleji, keď je sklovitá pridáme mleté mäso. Dochutíme ho koreninami a podusíme asi 10 minút. Potom ho zalejeme konzervou lúpaných paradajom a dusíme ešte 5-10 minút. Keď je mäso mäkké a šťava z paradajok zredukovaná, primiešame konzervu fazuľového mixu a mrazenú kukuricu. Ak je ešte treba dochutíme korením.

Ryžu zalejeme 2 hrnčekmi vody, pridáme lyžičku soli a varíme za občastného miešania, kým nie je ryža mäkká. Ak pripravujeme čiernu ryžu, tá sa varí dlhšie cca 40 minút, pridajte o hrnček vody viac.

Tortilly potrieme vodou a jemne prihrejeme, aby boli vláčne a dobre sa rolovali. Môžeme ich prihriať v mikrovlnke alebo v rúre. Avokádo nakrájame na drobno alebo roztlačíme a polejeme citrónovou šťavou.

Tortily postupne plníme jednotlivými vrstvami. Natrieme avokádo, potom mäso a to pokryjeme ryžou. Môžeme posypať jednotlivé vrstvy ptrochou strúhaného syru a zrolujeme tortillu. Rozrežeme na polovicu a podávame s kyslou smotanou. Jednotlivých vrstiev nedávajte veľké množstvo, aby sa pri rolovaní nevytláčalo.

Podobné recepty

Sendvič Monte Cristo

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami