Čalamáda I.

Ingrediencie

5 kg kapusty
2 kg papriky
1 a 1/2 kg cubule
30 dkg cukru
3/4 l octu
2 dl oleja
1 koreniaca zmes Deko

Postup prípravy

Zeleninu na jemno nakráajme a zmešame s koreninami, olejom a octom. Necháme stáť cez noc a priebežne miešame, aby sa všetky chute prepojili.

Ráno premiešame a nakladáma do pohárkov. Snažíme sa do nich kapustu natlačiť čo najviac a nezabudnem prilievať aj šťavu. Uzavreté sterilizujeme na 80 °C 15 minút.

Poháre necháme pomaly vychladnúť zabalené v deke a potom odložíme do komory na zimu.

Podobné recepty

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami

Karfiolová omeleta v plechu

Muffiny Krvavé oči