Čarovný čokoládový rožok

Jednoduchá maškrta pre veľkých aj pre malých.

Ingrediencie

2 staré rožky
2 vajcia
300 ml mlieka (mandľového)
50 g horká čokoláda 85 %
100 g horká čokoláda 52%
1 PL kokosový olej
1 hrsť lyofilizovaných jahôd
1 hrsť sušených čučoriedok

Postup prípravy

Rožky nakrájame na malé kocky a zmiešame so sušeným ovocím. Mlieko a vajcia spolu rozmiešame. Čokoládu a kokosový olej roztopíme vo vodnom kúpeli.

Mlieko s vajíčkami pomaly vmiešame do roztopenej čokolády a miešame, kým sa zmes nespojí. Zapekaciu misku o rozmere cca 20 x 16 cm vymastíme a vysypeme strúhaným kokosom. Do misky zasypeme nakrájané rožky s ovocím a následne zalejeme čokoládovou zmesou. Najskôr len polovicou a rožky s lyžicou jemne potlačíme, aby dobre nasiakli. Potom na ne vylejeme zvyšnú zmes a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme približne 20 minút. Zmes nemusí byť celkom tuhá, po vychladnutí sa stiahne.

Podávať môžeme teplé ale aj vychladené a môžeme dozdobiť šľahačkou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom