Čerešňová polievka

Ingrediencie

300 g čerešní (čerešňového kompótu bez šťavy)
1 jablko
2 PL cukru alebo medu
20 g škrobovej múčky
200 ml vody
100 ml smotany

Postup prípravy

Môžeme použiť mrazené, čerstvé alebo zavárané čerešne. Najskôr ich odkôstkujeme. Jablko zbavíme jadierok a olúpeme. Najprv uvaríme vo vode čerešne spolu s jablkom, ktoré nakrájame na malé kocky. Škrobovú múčku rozmiešame vo vode, primiešame k čerešniam a jablku. Nakoniec pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Dosladíme a necháme vychladnúť. Podávame vychladenú alebo vlažnú s kúskami čerešní a mätou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom