Čerešňový krehký koláč

Ingrediencie

CESTO:
3 PL ľadová voda
280 ghladká múka
1 PL vanilkový cukor
1/4 ČL soľ
250 g studené maslo
1 vajce

PLNKA:
500 g čerešne
180 g kryštálový cukor
1 vanilinový cukor
3 PL kukuričný škrob

Postup prípravy

V miske spracujeme múku, soľ a maslo na mrvenčku, potom primiešame vajce a vodu. Spracuejme na kompaktné cesto a dáme do chladničky na 20 - 30 minút.

V druhej miske si zmiešame cukor, vanilínový cukor, škrob s očistenými a odkôstkovanými čerešňami.

Z cesta odoberieme asi 2/3 a vyvaľáme na rozmer našej formy (cca Ø 23cm) a vložíme do nej. Vrátime do chaldničky. Vyvaľkáme zvyšok ceta a narežeme na pásiky ozdobným radielkom. Formu naplníme čerešňovou zmesou, navrch uložíme pásiky cesta a dáme piecť do vyhriatejrúry na 180 °C. Pečieme 40 - 50 minút. Krájame až po úplnom vychladnutí.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom