Čertov pikant

Ingrediencie

2 kg papriky (červenej)
2 čili papričky
1/2 kg cesnaku
1 dl octu
1 dl oleja (olivový)
10 dkg cukru
1 PL soli
1/2 korenie na zaváranie Deko

Postup prípravy

Papriky, čili papričky a cesnak rozomelieme v kuchynskom robote. Kto chce pikant podávať aj deťom, vynechá čili papričky. Primiešame zvyšné suroviny a varíme na miernom ohni 25 minút. Priebežne miešame, aby sa zmes neprichytila.

Ešte horúce dávkujeme do pohárov umytých v horúcej vode a odtečených. Uzavrieme a necháme vychladnúť na tmavom mieste, najlepšie zabalené v deke. Ráno poháre odložíme do komory, alebo rovno ochutnáme s čerstvým chlebom, či hriankou.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz