Čertova nevesta

Ingrediencie

Korpus:
5 vajec
150 g krupicového cukru
80 g hladkej múky
50 g škrobovej múčky
40 g holandského kakaa
30 g čierneho kakaa

Falošná želatína:
1 zlatý klas
1/2 hrnčeka černicového džemu
200 ml vody

Ovocie:
250 g jahôd
150 g čučoriedok

Postup prípravy

Vajíčka vymiešame s cukrom do bielej peny kuchynským pomocníkom. Múku, škrobovú múku a obe kakaa zmiešame dokopy a postupne primiešame do vajíčkovej peny. Môžeme šľahať aj kuchynským pomocníkom, ale na najslabších otáčkach. Na dno plechu (25 x 35 cm) dáme papier na pečenie a vylejeme doň kakaové cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme približne 20 - 30 minút.

Kým cesto necháme vychladnúť, pripravíme falošnú želatínu. Černicový džem prepasírujeme cez sitko, aby nemal žiadne zrniečka. Zmiešame ho s vodou a primiešame zlatý klas. Uvaríme puding.

Na vychladnuté cesto poukladáme nakrájané jahody a pomedzi ne poukladáme čučoriedky. Ovocie zalejeme falošnou želatínou v chladničke necháme zatuhnúť minimálne 1 hodinu. Potom koláč nakrájame na kocky a podávame hoci aj ku káve, či ľadovému čaju.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom