Cestoviny s voňavou tekvicou

Ingrediencie

400 g cestovín
1 menšiu tekvicu hokaido
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
soľ, mleté korenie štyroch farieb, mletý kardamon, mletá škorica, mleté klinčeky, muškátový oriešok
½ šálky strúhaného parmezánu

Postup prípravy

Dáme variť cestoviny podľa návodu na obale a zatiaľ si pripravíme tekvicovú omáčku. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmahneme na oleji do sklovita. Pridáme roztlačený cesnak a keď začne rozvoniavať primiešame tekvicu nakrájanú na kocky.

Ak budete mať tieto kocky nepravidelné, získate hrubšiu štruktúru omáčky. Niektoré kúsky sa rozpadnú aniektoré zostanú vcelku. Dochutíme soľou a koreninami. Navrhnuté korenie vytvorí orientálnu vôňu Blízkeho východu, ale pokojne použite také korenie, ktoré zvyknete používať k príprave tekvice.

Prikryjeme pokrievkou a dusíme kým nie je tekvica mäkká. Môžete polovicu zmesi rozmixovať, ale aj takto je to chutné.

Keď sú cestoviny uvarené, vodu z nich nevylejeme, pár lyžíc dáme na tekvicu, aby vznikla jemná omáčka. Pridáme strúhaný syr a premiešame. Potom už len naložíme cestoviny na tanier a na ne tekvicu.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom