Chlebové košíčky

Zostávajú vám krajce chlebíka, alebo staré pečivo?
Skúste tento recept a uvidíte, že vám bude chutiť spôsob ako ich minúť.
Použite všetko, čo vám dá chlanička. šunku, salám, papriku, olivy, tuniaka, makrelu, kuracie mäsko…

Ingrediencie

14 toustov, alebo pečivo nakrájané na plátky o hrúbke 1 cm
5 vajec
1 PL mlieka
1 PL jogurtu alebo kyslej smotany
1/2 hrnčeka strúhaného eidamu
šunka alebo salám
soľ, mleé čierne korenie, pažítka, jarná cibuľka…

Postup prípravy

Dve vajcia rozmiešame s vidličkou spolu s mliekom, dáme štipku soli. Pripravíme si veľké papierové košíčky na muffiny. Ak nemáme toustový chlebík, ale pečivo, alebo chlieb nakrájame ich na krajce, aby sa zmestili do papierových košíkov, alebo ich tam poskladáme. Potom ich namočíme do vajíčka a hneď vložíme do papierového košíčka a vytvarujeme ako misku. Ak nemáme košíčky na muffiny, môžeme chlebík dávať priamo do fromičiek, len tie dobre vymastíme, ak nie sú z nelepivého materiálu.

Zvyšné tri vajcia oddelíme a bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme žĺtka a jogurt alebo kyslú smotanu a jemne zamiešame, Primiešame nastrúhaný syr a nadrobno nakájanú šunku. Dva kúsky toustov, ktoré nám zostali rozmrvíme do vajíčkovej zmesy a dochutíme soľou a korením. Lyžicou nadávkujeme do chlebových košíčkov. Môžeme zarovno, ale nie viac, zmes ešte narastie pri pečení a vytvorí kopček.

Košíčky dáme piecť o vyhriatej rýry na 190°C a pečieme asi 15 minút, záleží od veľkosti košíčkov.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom