Chrumkavé rolky

Tento recept je dobrý na minutie zásob, plnku prispôsobite tomu, ťo zstalo zo včera, či použijete konzervu kukurice, ktorú už mesiac prekladáte z miesta na miesto. 😁

Ingrediencie

1 balík filo cesta alebo cesta na štrúdľu
250 g šunky
100 g brokolice
100 g karfiolu
50 g olív
1 kúsok pórku cca 10 cm
50 g strúhaného parmezánu
soľ, olivový olej, sezam

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme zeleninovú zmes. V slanej vode si uvaríme karfiol a brokolicu. Keď je zelenina uvarená tak ju scedíme a jemne rozmačkáme na menšie kúsky, aby sa lepšie balila do rolky. Pór nakrájame na tenké plátky a podusíme na olivovom oleji. Pridáme rozmačkanú zeleninu a mierne podusíme. Do zeleniny pridáme nastrúhaný syr a necháme vychladnúť.

Filo cesto rozoberieme na jednotlivé pláty. Každý plát preložíme na polovicu. Pre upresnenie vznikne nám plátok o šírke cca 15 x 30 cm. Potrieme ho olivovým olejom.

Na plát uložíme plátky šunky tak, aby kraj približne 1 cm zostal voľný. Na šunku uložíme hromádku z 2 polievkových lyžíc zeleninovej zmesi. Začneme rolovať, po prvom pretočení jemne utesníme, aby sa cesto “uzatvorilo” a zelenina nevypadla. Potom už len voľné okraje jemne prehneme dnu a rolku dorolujeme. Takto opakujeme, kým všetko neminieme. Ak máme málo zeleniny, môžete namiesto nej vložiť hranolček syra. ;)

Malý plech vytrieme olejom a rolky poukladáme tesne vedľa seba. Vrch rolky potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, kým rolky nie sú zlatisté (asi 15 minút).

Podobné recepty

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami

Karfiolová omeleta v plechu