Chrumkavý šalát s brokolicou

Môže sa podávať ako príloha, šalát ale aj ako hlavné jedlo. Je to nízkokalorické jedo, takže je vhodné aj pre každého, kto sa snaží byť fit.
Ak použijete belepkové cestoviny, napríklad cícerové,jedlo je vhodné aj pre celiatikov.
Vhodné aj pre vegánov a bezlaktozákov ヅ

Ingrediencie

250 g cícerových cestovín
1 šalotka
1 menší cesnak
150 g brokolice
150 g karfiolu
1 hrsť píniových orieškov
1 hrsť zelených olív
2 hrste rukoly
1/2 hrste bazalky
1 hrsť kukuričnej strúhanky
olivový lej, citrónová šťava,soľ, mleté korenie, mleté čili papričky

Postup prípravy

Dáme variť cestoviny podľa návodu do slanej vody. Strukovinové cestoviny sa zvyknú rýchlo rozvariť, preto ich strážte, aby sa nerozvarili. Varíme približne 5 - 7minút, záleži od typu cestovín. Po uvarení ich prelejeme studenou vodou. Do druhého hrnca dáme variť brokolicu a karfiol. Rozobrieme ich na väčšie "ružičky", aby sme ich po uvarení mohli od seba rozdeliť.

V panvici opečieme do zlatista najemno nakrájaná šalotku. Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa, ale ak nemáte použite aj cibuľu. Pridáme k nej pretlačený cesnak a chvíľu ho opražíme. Potom pridáme uvarenú brokolicu, ktorú popučíme, aby sa rozpadla a mala jemne kašovitú štruktúru. Dochutíme soľou a korením podľa našej chute. Pridáme do nej uvarené cestoviny a olivy a premiešame.

Uvarený kafiol buď nakrájame na jemno, alebo tiež jemne pučíme. Len si dáme pozor, aby z neho nebola kaša, chceme skôr drobné kúsky. Keď je popučený pokvapkáme ho olivovým olejem a dochutíme soľou a korením. Na suchej panvici opražíme kukuričnú strúhanku a pridáme najemno nasekané píniové orechy. Pár z nich si môžme nechať vcelku a použiť ich na ozdobu. Keď je strúhanka s orechami opražená, pridáme k nim popučený karfiol a opražíme všetko spolu. Karfiol by sa mal pekne obaliť strúhankou a orechami.

Na tanier dáme cestoviny s brokolicou a posypeme ich opraženým karfiolom. Rukolu a bazalku zmiešame, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Pridáme k cestovinám a podávame.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou