Cícerové kari

Ingrediencie

1,5 hrnčeka cíceru
1 hrnček ryže
1/2 hrnčeka paradajok nakrájaných na drobno
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
1 cm zázvoru
1/3 KV red habanero @chillidoctor
1 hrsť vňate koriandru
čierne mleté korenie, rímsky kmín, soľ, kokosový olej

Postup prípravy

Ryžu zalejeme horúcou vodou asi na 1 prst, pridáme cca polovicu kávovej lyžičky soli a premiešame. Potom stíšime oheň a prikryjeme. Varíme bez miešania približne 15 minút. Záleží od typu ryže ako sa bude dlho variť. Voda by sa mala vyvariť, aby ryža bola mierne lepkavá.

Suchý cícer sme namočili cez noc do vody. Tú zlejeme a prepláchneme ho. Na panvicu dáme kokosový olej. Pridáme k nemu rímsky kmín, čierne korenie a chilli. Cibuľu nakrájame na drobno a so strúhaným zázvorom pridáme do oleja. Keď cibuľa zjemnie pridáme roztlačený strúčik cesnaku. Ak je strúčik malý, môžeme dať aj dva. Do tejto zmesi pridáme cícer. Zalejeme ho vodou, prisolíme a necháme bublať na miernom ohni. Voda sa postupne odparí, varíme približne 20 minút.

Teraz pridáme paradajky nakrájané na drobno. Ja ich zvyknem spariť a stiahnuť zo šupky. Môžete použiť ale aj paradajky z konzervy. Ak sú paradajky prikyslé, pridajte za lyžičku kokosového cukru. Zmes premiešajte a varíme ďalších 10 minút.

Na tanier najskôr naservírujeme ryžu. Pridáme cícer a posypeme ho nasekaným koriandrom a vláskami chilli.

Podobné recepty

Jahodová torta so želatínou

Baklava s mandľami

Focaccia kysnutá cez noc

Karamelové hniezda