Citrónový cheesecake

Osviežujúci, ideálny na leto, krémový cheesecake, ktorý zbožňujeme.

Ingrediencie

CESTO:

200g maslové sušieny

100g maslo



NÁPLŇ:

750g jemný tvaroh alebo mascarpone

200g kyslá smotana

300g práškový cukor

4 vajcia

2 žĺtky

5 PL kopcom hladká múka

kôra z 1 citróna



POLEVA:

3 vajcia

3 PL práškový cukor

3 citróny

1 PL maslo

Postup prípravy

Sušienky rozmixujeme a zmiesime so zmäknutým maslom. Tortovú formu (23cm) vyložíme papierom na pečenie a natlačíme sušienkové cesto na dno aj vyvýšené okraje. Pečieme pri 180 stupňov 10-12 minút.

Vyšľaháme mascarpone so smotanou, cukrom a pridávame po 1 vajci, ďalej žĺtky, múku a kôru. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri 180 stupňov 10-15 minút, ďalej pri 150 stupňov 40 minút. Horúci cheesecake oddelíme od bokov formy a necháme vychladnúť najlepšie cez noc.

Na polevu vyšľaháme metličkou vajíčka s cukrom, pridáme kôru a šťavu z citrónov. Dáme variť nad paru za stáleho miešania až pokým poleva nezhustne, pozor, nesmie vrieť. Po zložení z pary primiešame maslo.

Polevu nalejeme na stuhnutý cheesecake a dozdobíme. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz