Čoko muffin s marhuľami ღ BZLP ღ

Ingrediencie

200 g horkej čokolády (aspoň 52%)
4 vajcia
1 PL kokosového oleja
šťava z ½ pomaranča
štipka soli
hrsť sušeného ovocia (marhule, višne, brusnice, ananás…)

Postup prípravy

Čokoládu s kokosovým olejom roztopíme vo vodnom kúpeli. Z bielok a štpky soli vyšľaháme tuhý sneh.

Do mierne vychladnutej čokolády, nemala by páliť, keď do nej ponoríte prst, postupne vmiešame žĺtka, najlepšie ručným mixérom. Potom primiešame šťavu z pomaranča. Na záver primiešame bielkový sneh. Najlepšie je miešať ho postupne lyžicou, aby sme sneh veľmi nerozbili a zmes bola nadýchaná.

Zmes nakladáme lyžičkou do pripravených papierových košíčkov. Najskôr dáme po yžici čokoládovej zmesi. Potom nasypeme drobné sušené ovocie, alebo ho nakrájame na menšie kúsky (marhule, ananás...) Následne zalejeme ovocie zmesou.

Pečeme vo vyhriatej rúre na 170 °C 10 - 15 minút. Hlavný znak že muffiny sú hotové je, že popraskajú a praskliny sa "otvoria" ako je na obrázku. Vtedy sú jemné a nadýchané. Jesť môžete aj teplé aj studené.

TIP: Prisypte do čokoládovej zmesi pikantné mleté korenie ako je škorica, kardamón, muškátový orech, či klinčeky. Muffiny budú mať orientálnu príchuť. Alebo namiesto pomarančovej šťavy použite limoncello, či amaretto. ღ

Podobné recepty

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami

Karfiolová omeleta v plechu

Muffiny Krvavé oči