Čokoláda s granátovým jablkom

Sladká maškrta, ktorou prekvapíte hoci aj na Mikuláša.

Ingrediencie

200 g horkej čokolády min. 52 %
50 g bielej čokolády
30 g kokosového oleja
1/2 granátového jablka

Postup prípravy

Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu s 20 g kokosovým olejom. V druhej miske roztopíme bielu čokoládu zo zvyškom kokosového oleja. Granátové jablko očistíme, zbavíme bielych čiastočiek.

Menší plech cca 16 x 16 cm vystelieme papierom na pečenie a posypeme ho semiačkami granátového jablka. Potom na ne opatrne nalejeme horkú čokoládu a pár krát potrasieme, aby sa čokoláda vyrovnala na semienka. Potom tmavú čokoládu postriekame bielou čokoládou a špáradlom jemne premiešame, aby vznikli pekné vzory. Na záver vrch čokolády ešte posypeme hrsťou zrniečok granátového jablka, jemne ich pozatláčame do čokolády a necháme ju zatuhnúť v chladničke.

Po stuhnutí čokoládu nalámeme, alebo nakrájame. Môžeme ich zabaliť do hodvábneho papiera, alebo celofánu a tak darovať. Alebo stačí kúsky čokolády poukladať na tanier a ponúknuť ju návšteve.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom