Čokoládovo medovníkový tart

Predvianočný tart pre návštevu, pre chuť, pre atmosféru prichádzajúcich Vianoc

Ingrediencie

Korpus:
200 g maslových sušienok
50 g kokosového oleja
2 PL medu
2 ČL perníkového korenia

Krém:
200 g horkej čokolády
400 ml kokosového mlieka
2 PL kokosový olej
1/2 ČL mletých klinčekov
štipka mletého badiánu

Linecké koláčiky na ozdobu

Postup prípravy

Maslové sušienky rozdrvíme, alebo rozmixujeme na drobno. Kokosový olej roztopíme, pridáme med a korenie a jemne necháme prejsť varom a odstavíme. Vylejeme do rozdrvených keksov a zmiešame. Vtlačíme do formy na tart o priemere cca 30 cm a dáme vychladiť.

Čokoládu roztopíme spolu s kokosovým olejom, odstavíme z ohňa a primiešame kokosové mlieko a korenie. Následne vylejeme na vychladené cesto a dáme späť do chladničky.

Keď krém zatuhne, dozdobíme tart koláčikmi z lineckého cesta, aby dostal sviatočnejší nádych. Môžeme použiť aj menšie medovníčky, záleží od toho, čo už máme na Vianoce napečené.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom