Čokoládovo pomarančový dezert

Toto čokoládové pohladkanie pripraví naozaj každý. Netreba k tomu ani kuchárske umenie, ani cit pre ozdobenie.

Ingrediencie

Korpus:
100 g keksov
2 PL medu
100 g masla
Plnka:
100 g horkej čokolády
5 PL jogurtu (kokosového)
3 PL pomarančovej šťavy
kandinzovaná pomarančová kôra

Postup prípravy

Keksy rozdrvíme na drobno. Dáme do igelitového vrecka a valčekom prevaľkáme. Zmiešame s roztopeným maslom a medom. Utlačíme zmes do kruhových formičiek o priemere cca 6cm. Ak nemáme, vyložíme potravinovou fóliou menšie misky.

Takto vtlačenú keksovú zmes dáme do chladničky stuhnúť. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme k nej jogurt a dobre zamiešame. KEď sa zmes spojí, primiešame pre chuť aj pomarančovú šťavu.

Vyberieme z chladničky korpusy vo formičkách, alebo v miskách a poukladáme navrch kandinzovanú pomarančovú kôru. Jemne ju pritlačíme, aby sa ku korpusu prilepila a nemali sme tam zbytočné vzduchové bublinky. Teraz navrstvíme čokoládovú zmes tak, aby prekryla pomarančovú kôru. Dáme do chladnička stuhnúť aspoň na hodinku. Záleží od veľkosti formičiek/misiek ako dlho bude zems tuhnúť. Ja to najradšej nechávam cez noc, ale aj po hodinke je to chutné, len ešte mierne pudingovej konzistencie, tak sa nemusí podariť vybrať dezert von bez porušenia. Ale chuť je vždy výborná!

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom