Čokoládový koláč s hruškou

Čokoláda, hruška, tvaroh, mleté mandle a malý zázrak je na svete. Výbuch chutí ťa určite neminie.

Ingrediencie

100 g horkej čokolády min. 52 %
3 vajcia
150 g jemného tvarohu
30 g mletých mandlí
30 g hladkej múky
30 g masla
1 vanilínový cukor
3 tvrdé hrušky
štipka soli

Postup prípravy

Horkú čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli. Bielka vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Žĺtka vmiešame do roztopene čokolády a následne primiešavame vyšľahané bielka. Primiešame tvaroh a vanilínový cukor. Na koniec vmiešame mleté mandle a múku.

Formu na biskupský chlebíček vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej čokoládové cesto. Hrušky umyjeme a osušíme. Spodok hrušky zarežeme, aby boli rovné a ponoríme ich do cesta tak, aby konce so stopkami trčali von. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 50 minút. Či je koláč upečený kontrolujeme drevenou špajľou. Ak hrušky pustia šťavu, je možné, že sa koláč bude piecť dlhšie.

Po upečení necháme celkom vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy a nakrájame. Labužníkom podávame so šľahačkou alebo zmrzlinou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom