Conchiglioni s paradajkovou omáčkou

Ingrediencie

250 g cestovinových mušlí/conchiglioni
250 g prepasírované paradajky
2 cesnaky
1 cibuľa
150 g prerastenej slaninky
50 g zelených olív
30 g peccorina
soľ, mleté čierne korenie, mleté čili, bazalka, olivový olej

Postup prípravy

Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody a varíme podľa návodu, cca 13 minút. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme slaninku nakrájanú na pásiky. Potom pridáme na plátky nakrájaný 1 strúčik cesnaku. Zalejeme prepasírovanými paradajkami, dochutíme soľou a korením.

Pridáme 4 lyžice vody z cestovín a dobre premiešame. Roztlačíme druhý strúčik cesnaku, pridáme bazalku a na krúžky nakrájané olivy. Natrúhame syr, premiešame a necháme ešte 5 minút variť na miernom oleji.

Cestoviny zlejeme, premiešame s paradajkovou omáčkou a podávame.

Podobné recepty

Kysnuté slivkovo makové koláčiky

Špaldové medovníky

Mandľové medovníky

Orechový trený koláč