Čučoriedkové cupcake s medovým krémom

Bezlepkový dezert vhodný aj na Veľkú noc.

Ingrediencie

1 hrnček ovsenej múky (bezlepkovej)
1 hrnček quinoa vločiek
2 vajcia
200 ml jogurtu (kokosového)
2 PL oleja (orechového)
5 PL cukru (brezového)
1 hrnček čučoriedok

Krém:
250 ml ricotta
3 PL medu

Na ozdobu:
cukríkové vajíčka, zajkovia z marshmello

Postup prípravy

Žĺtka vyšľaháme na penu s cukrom. Postupne prilejeme olej a zamiešame do peny aj jogurt. Keď je zmes dobre vyšľahaná, primiešame do nej ovsenú múku a potom aj quinoa vločky. Nakoniec do nej vmiešame sneh z bielkov a čučoriedky. Cesto bude jemné a nadýchané, nie pevné ako sme zvyknutí.

Zmesou naplníme košíčky na cupcake a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 33 - 45 minút. Po upečení necháme celkom vychladnúť a pripravíme si krém na ozdobu.

Ricottu zmiešame s medom a dáme do chladničky na 15 - 30 minút stuhnúť. Naplníme si zdobiace vrecko a nastriekame na vrch cupcake. A keďže prichádza Veľká noc, môžeme dozdobiť cukríkovými vajíčkami, alebo zajkami a pipinkami z marshmello.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom