Čučoriedkové košíčky

Osvedčený bezlepkový recept.

Ingrediencie

Cesto:
300 g schär farina
150 g masla
1 vajce
1 PL souer cream coconut
štipka soli
2 ČL citrónovej šťavy
1 ČL kôry z jedného citróna
2-3 polievkové lyžice ľadovo studenej vody

Plnka:
250 g ricotta
100 g bielej čokolády
125 g čučoriedok

Postup prípravy

Múku zmiešame so štipkou soli v miske, pridáme na kocky pokrájané maslo a vypracujte drobenku. Metličkou, rozšľaháme vajce s citrónovou šťavou, souer creamom a vodu tak, aby sa spojili. Zmes vylejeme do múky a rukou hnetieme cesto. Cesto bude lepkavé, hnetením sa konzistencia zmení. Rozdelíme ho na dva rovnaké diely a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.

Cesto vyberieme na pár minút z chladničky. Z jednej polovice vyjde 10 - 12 košíkov, záleží od veľkosti formičiek. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. Pohárom vykrajujeme kruhy, ktoré vložíme buď do formičiek, alebo si pomôžeme plechom na muffiny. Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov približne 10 -15 minút. Necháme košíčky vychladnúť a až potom ich opatrne vyberáme z formičiek.

Kým sa košíčky pečú, pripravíme si plnku. Roztopíme bielu čokoládu a vmiešame ju ricotty. Necháme ju trochu stuhnúť, aby sa ňou dala naplniť cukrárska striekačka.

Keď košíčky vychladnú, vyklopíme ich z formičiek a naplníme čokoládovou plnkou a poukladáme na ňu čučoriedky.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom