Cuketa v cestíčku

Takto môžete pripraviť aj zeler, či baklažán.

Ingrediencie

1 cuketa
150 g kyslej smotany
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
5 lyžíc hladkej múky

Postup prípravy

V miske zmiešame kyslú smotanu, vajcia, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame vidličkou. Potom pridáme múku podľa potreby, aby vzniklo hladké cestíčko bez hrudiek.

Cuketu nakrájame na krúžky s hrúbkou asi 8 mm. Cuketu mierne osolíme na oboch stranách. Koliesko cukety najskôr obalíme v troche hladkej múky,a potom ho ponoríme do cestíčka. Potom hneď smažíme v rozpálenom ohni v panvici z oboch strán do zlatista

Hotovú cuketu necháme odtiecť z oleja na papierový obrúsok. Cuketové kolieska podávame s kyslou smotanou ochutenou podľa vašej chuti.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz