Cuketové čipsy

Ingrediencie

1 – 2 cukety
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
3 PL olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté korenie, korenie na grilovane….

Postup prípravy

Koľko cukiet použijeme je na nás, ale počítajme s jednou cuketou na jednu osobu. Nakrájame ju na najtenšie kolieska ako sa nám podarí. Môžeme spraviť aj tenké paličky, alebo škrabkou na zeleninu spraviť pásiky. Len pri pásikoch pozor, rýchlo prihoria.

V miske zmiešame olivový olej s pretlačeným cesnakom, pridáme soľ a korenie podľa našej preferencie. V marináde namočíme cuketové kúsky a necháme aspoň 20 minút odležať.

Potom ich ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme strúhaným syrom. Je dôležité použiť tvrdý syr, ktorý sa nerozteká.

Pečieme v rozohriatej rúre na 190 stupňov. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky nakrájaných kúskov. Sledujeme ich, keď začínajú chytať zlatiský okraj, sú hotové.

Podobné recepty

Orechovka podľa Adushe

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom