Cuketové rizoto s kuracími kúskami

Ingrediencie

1 hrnček ryže arborio
2 hrnčeky kuracieho vývaru
30 g masla
1/2 hrnčeka parmezánu
250 g kuracích pŕs
1/2 cukety
4 ks špargle
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
olej, mleté čierne korenie, korenie na pečené kura, citrónová šťava

Postup prípravy

Hrnček guľatej ryže zalejeme dvomi hrnčekmi vývaru a varíme ju na miernom ohni. Miestami ju premiešavame a ak je treba prilejeme vývar. Keď je ryža uvarená, primiešame do nej kúsky masla a nastrúhaný parmezán. Cuketu nastrúhame na hrubo a primiešame do rizota. Rizoto prikryjeme a necháme odpočívať.

Kuracie prsia nakrájame na kúsky a marinujeme 15 minút v marináde. Tú pripravíme s 1 PL oleja, 1 PL citrónovej šťavy, soli, mletého korenia a korenia na pečené kura. Špargľu očistíme a nakrájame asi na pol centimetrové kúsky.

Cibuľu nakrájame na drobno a speníme do sklovita na oleji. Pridáme roztlačený cesnak a keď začne rozvoniavať, prihodíme marinované kúsky kuraťa. Kura rýchlo opečieme a pridáme špargľu. Prikryjeme pokrievkou a pár minút podusíme. Špargli stačia aj dve minútky. Radšej kontrolujeme kuracie mäso, aby bolo správne hotové.

Na tanier dáme cuketové rizoto a navrch pridáme kuracie kúsky so špargľou. Dozdobíme lístkami bazalky a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom