Cuketové slimáčiky

Ingrediencie

1 – 2 menšie cukety
125 g cottage cheese alebo ricotty
hrsť pažitky
olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú údenú papriku, granulovaný cesnak

Postup prípravy

Cukety naškrabeme škrabkou na zeleninu, alebo nožom narežeme na tenké plátky. Plátky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom, osolíme, najlepšie hrubzrnou soľou, okorením podľa chuti a dáme piesť do vyhriatej rúry na 190 stupňov, alebo ugrilujeme.

Keď sú upečené, necháme vychladnúť. Zatiaľ ochutíme cottage cheese pažitkou, soľou, korením, ktoré máme radi. Vynikajúca je údená mletá paprika s granulovaným cesnakom.

Potom na každý plátok cukety natrieme tenšiu vrstvu cottage cheesa a opatrne stočíme. Na záver prepichneme špáradlom, aby sa slimáčik neroztočil. Komu chýba mäsko, pokojne pridajte anglickú slaninu, prošuto, či šunku. Nič tým nepokazíte.

TIP: Ak máte veľmi čerstvý cottage cheese, zlejte ho z tekutiny, inak bude vytekať. Taktiež je nutné počkať, kým cuketa vychladne, nak bude cottage cheese "púšťať" šťavu.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom