Cuketovo-brokolicové vafle

Vafle nemusia byť len sladké. Vyskúšajte ich slanú verziu a možno zachutia aj vašim deťom.

Ingrediencie

70 g cukety
70 g brokolice
2 vajíčka
5 lyžíc špaldovej hladkej múky
100 ml vody z brokolice
1 lyžičku sódy bikarbóny
1 strúčik cesnaku
soľ, tymián

Postup prípravy

Cukety nastrúhame na hrubom strúhadle a osolíme. Necháme odstáť aspoň 10 minút a potom ju vyžmýkame v plátienku, aby sme sa zbavili vody. Brokolicu uvaríme “al dente”, čiže na skus. Potom ju scedíme, ale odoberieme vodu, ešte ju budeme potrebovať. Brokolicu môžeme rozmačkať mačkadlom na zemiaky.

Zeleninu zmiešame, pridáme prelisovaný cesnak a vajíčka. Zasypeme polovicou múky zmiešanej so sódou bikarbónou a premiešame. Pridáme trocha vody z brokolice a zvyšnú múku. Dochutíme soľou a môžeme pridať bylinky. Cesto má byť husté takmer ako na placky.

Rozpálime vaflovač a vytrieme ho olejom. Lyžicou dávkujeme cesto do vaflovača tak, aby nám nevytieklo. Pečieme do zlatista. Podávame samotné, so zeleninou, s tvarohovou nátierkou, alebo dresingom. Môžeme ich však použiť aj ako prílohu k mäsu.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou