Cviklové rizoto

Ingrediencie

2 hrnčeky ryže
4 hrnčeky zeleninového vývaru
250g uvarenej červenej repy
2 cibule
1 Pl olivového oleja
200g mäkkého kozieho syra
morská soľ
mleté čierne korenie


Postup prípravy

V hlbokom hrnci zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji. Keď je dozlatista, pridáme ryžu, chvíľu ju na cibuľke popražíme a zalejeme ju vývarom.

Varíme cca 20 minút, kým nie je aldente. Vtedy do nej zamiešame nadrobno nakrájanú uvarenú červenú repu. Alebo ju môžeme nahrubo nastrúhať.

Povaríme ešte pár mint, kým ryža nedojde, potom ju odstavíme z ohňa a vmiešame do nej kozí syr.

Rizoto dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Podávame posypané bylinkami a píniovými orieškami.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz