Domáca študentská pečať

Študentská pečať nám pripomína detstvo a študentské časy. Kedysi to bolo čokoláda za odmenu. Ale ani dnes nestratila veľa zo svojho lesku. Pripravte si ju doma namiešajte ingrediencie podľa vlastnej chuti.
Nebojte sa experimentovať a pridajte do nej napríklad za lyžicu vína.

Ingrediencie

200 g horkej čokolády 52 %

200 g bielej čokolády

4 PL kokosový olej

1 hrsť mandlí (nelúpaných)

2 hrste sušeného ovocia

1 hrsť kandizovaného ovocia

Postup prípravy

Každú čokoládu zvlášť, roztopíme vo vodnom kúpeli. Ku každej pridáme za dve lyžice kokosového oleja a dobre premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme pomaly chladnúť v hrnci.

Mandle môžeme rozsekať na menšie kúsky, ale kto má rád, môže ich nechať v celku. My sme nechali mandle neošúpané, ale vy ich môžete blanšírovať a stiahnuť šupku dole. Sušené ovocie môžem nakrájať na menšie kúsky, to sa týka hlavne sušených sliviek, mandlí, ananásu. Kandinzované ovocie býva zväčša nadrobno, ale ak máte napríklad čerešne, môžete och rozdeliť na polovice.

Teraz si na veľký a ideálne vychladený plech položíme papier na pečenie a naň vylejeme rozpustenú horkú čokoládu. Mala by byť jemne schladená, aby stále tiekla, ale aby dokázala udržať trochu svoj tvar. Ak sa bojíte, že sa vám rozleje po celom papieri, robte túto časť procesu v menšom plechu, ktorý čokoláde určí hranice a neroztečie sa. Potom vezmite veľlkú lyžicu a spravte v tmavej čokoláde "cákance". Môžete ju dekorovať podľa vlastnej predstavy. Napríklad spraviť viacero menších machúľ a prejsť cez ne nožom alebo vidličkou, aby sa čokolády mierne zmiešali.

Na záver posypte čokoládu orechmi a ovocím. Potom dajte stuhnúť do chladničky. Nedávajte čokoládu do mrazničky. Síce vám rýchlo stuhne, ale stratí svoj lesk. Po stuhnutí ju pekne zabaľte a môžete ju darovať, alebo ju nalámte a zjedzte.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom