Domáce kokosové salko

Ingrediencie

1 plechovka kokosového mlieka
130 g cukru

Postup prípravy

Mlieko vylejeme do hrnca a prisypeme navážený cukor. Ak chceme mať dokonalú kokosovú chuť, použijeme kokosový cukor. Len pozor, sfarbí nám salko do karamelovej farby.

Potom pomaly zohrievame celú zmes na miernom ohni. Nie je potrebné stále miešať. Dokonca je lepšie miešať len zriedkavo.

Keď sa začne po krajoch robiť pena a usadzovať sa, je to prvý znak toho, že zmes začína hustnúť. Potom varíme dovtedy, kým zmes nemá nami požadovanú hustotu.

Treba myslieť na to, že keď domáce salko vychladne, tak zhustne. Celý proces varenia a hustnutia trvá približne 30 - 40 minút.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou