Domáce nanuky

V tomto recepte nájdete viacero variácií na domáce nanuky. Nebojte sa experimentovať, použite ovocie, ktoré máte radi.
Ak chcete nanuky namočiť do čokolády, nebojte sa kombinovať bielu, mliečnu a horkú čokoládu.
Nanuky najlepšie zamrnú cez noc, ale ak sa vám nechce čakať, tak im stačí aj 2 – 3 hodiny v mrazničke. Samozrejme záeží aj na tom, ako vám mraznička mrazí, niekomu stačí aj len hodina 🙂

Ingrediencie

𝗔𝘃𝗼𝗸𝗮́𝗱𝗼𝘃𝗼 𝗺𝗮𝗹𝗶𝗻𝗼𝘃𝗲́ 𝗡.:
300 g avokáda
200 g malín
100 g kokosovej kyslej smotana
1 – 2 PL medu
200 g čokoláda
1 PL kokosový olej

𝗖̌𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗼𝘃𝗼 𝗷𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁𝗼𝘃𝗲́ 𝗡.:
200 g černíc
200 g bieleho gréckeho jogurtu
100 g bielej čokolády
1/2 PL kokosového oleja
šťava z limetky

𝗝𝗮𝗵𝗼𝗱𝗼𝘃𝗼 𝗺𝗮𝗹𝗶𝗻𝗼𝘃𝗲́ 𝗡.:
200 g jahôd
200 g malín
1 PL medu
šťava z citrónu

𝗖̌𝗼𝗸𝗼𝗹𝗮́𝗱𝗼𝘃𝗲́ 𝗡.:
200 g čokolády (horká alebo mliečna)
400 ml kokosového mlieka
1 PL kokosový olej

Postup prípravy

𝗔𝘃𝗼𝗸𝗮́𝗱𝗼𝘃𝗼 𝗺𝗮𝗹𝗶𝗻𝗼𝘃𝗲́ 𝗻𝗮𝗻𝘂𝗸𝘆: Avokádo rozmixujeme, primiešajte kokosovú smotanu a roztlačené maliny. Dochutíme medom a pár kvapkami limetkovej šťavy. Nalejeme do formy na nanuky a necháme zmraziť. Roztopíme čokoládu s kokosovým olejom vo vodnom kúpeli. Ideálne je preložiť ju do vysokej nádoby, pohára, Zmrznutý nanuk do nej ponoríme a rýchlo vyberieme. Môžme posypať sušeným rozmrveným ovocím. Vrátime späť do mrazničky a po cca 15 minútach môžeme podávať.

𝗖̌𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗼𝘃𝗼 𝗷𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁𝗼𝘃𝗲́ 𝗻𝗮𝗻𝘂𝗸𝘆: Černice rzmačkáme vidličkou tak, aby nám zostali nepravideľné kúsky, skôr menšie ako väčšie. ak sú kyselkavé pridajte štipku práškového cukru. Potom asi 1/3 černíc lyžičkou rozdelíme do nanukových foriem. Zvyšok si necháme na záver. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s olejom. Zmiečame s bielym gréckym jogurtom. Primiešame pár kvapiek šťavy z limetky, aby bola zmes svieža. Opatrne začne nalievať do foriem, najlepšie je dávkovať lyžičkou tak, aby zmes stekala po stene formy. Tak zabezpečíme, že ovocie zostane na špiče nanuku. Zmes plníme asi tak na prst od vrchu formy. Na záver doplníme za lyžičku černíc. Dáme chladiť do mrazničky, kým celá zmes nestuhne.

𝗠𝗮𝗹𝗶𝗻𝗼𝘃𝗼 𝗷𝗮𝗵𝗼𝗱𝗼𝘃𝗲́ 𝗻𝗮𝗻𝘂𝗸𝘆: Maliny a jahody rozmixujeme. Ak vám prekážajú zrniečka, môžete zmes prepasírovať cez sitko. Dochutíme medom a pár kvapkami citrónovej šťavy a necháme zamrznúť v chaldničke. Toto je klasický sorbet, môžete použiť na akékoľvek šťavnaté ovocie.

𝗖̌𝗼𝗸𝗼𝗹𝗮́𝗱𝗼𝘃𝗲́ 𝗻𝗮𝗻𝘂𝗸𝘆: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s okosovým olejom. Vmiešame kokosové mlieko a nalejeme do formičiek na nanuky. Necháme zamraziť a papáme.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou