Naše babičky nemali vymoženosti práškového pudingu. Pripravovali ho tradičným spôsobom. ღ
Puding možno použiť aj ako plnku do koláčov.

Naše babičky nemali vymoženosti práškového pudingu. Pripravovali ho tradičným spôsobom. ღ
Puding možno použiť aj ako plnku do koláčov.
Puding je najlepšie variť vo vodnom kúpeli, ale ak máte hrniec s dvojitým dnom, do ktorého sa nalieva voda, použite ten. Zabránite tak tomu, aby sa puding prichytil na dno. Do hrnca nalejeme mlieko a smotanu . Pridáme cukor a zrniečka vanilky, ktoré sme nožom vyškrabali zo struku. Pridáme aj samotný struk, aby sa vyvaril a hrniec necháme na strednom ohni.
Do misky si oddelíme žĺtky, pridáme škrob a vymiešame tuhú pastu. K žĺtkovej zmesi prilejeme asi 1,5 dcl teplého mlieka z hrnca a dobre vymiešame metličkou. Vyberieme vanilkový struk s mlieka a prilejeme rozmiešanú žĺtkovú zmes.
Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme zhruba 3 minúty, kým puding nezhustne. Odstavíme z ohňa a primiešame na kocky nakrájaný kúsok masla. Miešame kým sa maslo úplne nerozpustí. Potom servírujeme do misiek. Môžeme poliať ovocným sirupom. Pridať piškóty, či ovocie. Necháme vychladiť a podávame. Niekto má rád teplý puding, niekto studený, takže nezáleží na teplote, lebo tento puding je chutný vždy.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.