Dusené mäso

Najlepšie je vyjedať ho priamo z hrnca a namáčať do šťavy chlieb . ヅ

Ingrediencie

500 g bravčového stehna
trochu mäsový vývar
1 cibuľa
2 strúčiky cesnak
4 veľké mrkvy
3 veľké zemiaky
1 PL olej
mleté čierne korenie, soľ, mletá údená paprika, mleté čierne korenie, mletá rasca
2 PL paradajkový pretlak

Postup prípravy

Mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nakrájame na drobno a dáme smažiť na olej na panvicu. Keď je cibuľa sklovitá, strúčiky cesnaku roztlačíme a pridáme k nej. Hneď ako začne cesnak voňať, pridáme bravčové mäso a dochutíme ho mletou paprikou, čiernym korením, mletou rascou a soľou. Rýchlo ho osmahneme z každej strany, aby sa zatiahlo.

Mäso podlejeme vývarom a pridáme paradajkový pretlak, alebo paradajkovú pastu. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme. Pridáme mrkvu nakrájanú na veľké kusy a zemiaky, ktoré sme rozštvrtili. Potom pomaly dusíme na miernom ohni a už nemiešame, kým sa mäso nezačne rozpadávať. Záleží od kvality mäsa, ktoré ste použili a od veľkosti kúskov mäsa, ako dlho sa bude dusiť. Priebežne ho kontrolujeme a môžeme priliať trochu vývaru, aby sa nám mäso nepripieklo. Jedlo je hotové, keď sa mäso rozpadáva, mrkva a zemiaky sú mäkké.

Podávame s kúskom čerstvého chleba, posypané nasekanou vňaťkou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom