Džemový perník

Ingrediencie

300 g perníkovej múky Liana
300 ml mandľového mlieka
4 PL arašídového másla
4 PL ríbezľového džemu
2 vajcia
150 g brezového cukru
2 hrste sušených brusníc alebo iného sušeného ovocia

Poleva:
5 PL ríbezľového džemu
200g horkej čokolády
2 PL kokosového oleja

Postup prípravy

Vymiešame cukor s vajíčkami do penista. Pridáme džem a arašidové maslo. Potom prilejeme mlieko. Nakoniec prisypávame perníkovú múku.

Keď je cesto vymiešané, primiešame ešte sušené ovocie.

Plech (24 x 21 cm) vyložíme papierom na pečenie a dáme piecť na 30 minút do vyhriatej rúry na 190 stupňov.

Keď je koláč upečený, natrieme ho na hrubo ríbezľovým džemom a necháme vychladnúť. Potom roztopíme horkú čokoládu vo vodnom kúpeli a s ňou kokosový olej.

Necháme čokoládu trocha vychladnúť a natrieme ju na džemovú vrstvu. Nakoniec necháme čokoládovú vrstvu stuhnúť na chladnom mieste. Krájame s mokrým nožom, aby sa čokoláda nepolámala.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom