Falafel

Ingrediencie

450 g cícer
1 ČL sóda bikarbóna
2 ks cibuľa
4 strúčiky cesnak
1 PL múka hladká
1 hrsť vňať petržlenová
1 KL rasca rímska
1 KL koriander

Postup prípravy

Cícer namočíme cez noc vo vode a pridáme za lyžičku sódy bikarbóny. Ak nemáte koriander, a rascu v pomletom stave, tak ich dajte do mažiara aj s hrubozrnnou soľou a roztlčte ich na prášok. Potom dáme do mixéru scedený cícer (vodu si odložíme, budeme ju ešte potrebovať) cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať k nemu pridáme a rozmixujeme. Nakoniec pridáme korenie. Ak je zmes príliš hustá a zastavuje sa nám mixér, tak pridáme za lyžičku vody z cíceru, ale nie veľmi, aby sme vedeli zo zmesi spraviť guľky.

Zmes by mala byť hrubozrnná, nie veľmi jemná. Potom vlhkými rukami vytvarujeme guľky o veľkosti pinpongovej loptičky. Ak sa vám však páči viac plochý tvar fašírok, pokojne ich vytvarujte aj tak. Guľky rýchlo smažíme v horúcom oleji, približne 4 minútky.

Falafel podávame so zeleninou, s pita bredom a humusom, recept na neho nájdete v našich receptoch. Chutný je aj s kyslou smotanou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom